Coockiejar - Willem Tiemens ( Wumme )

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Coockiejar

Historie
COOCKIEJAR 1989

Na het uiteen vallen van de groep Black to Red was er toch nog animo bij sommige ex-leden om met een nieuwe formatie te starten. Dit werd Coockiejar. 
Gerard Lurvink[overleden], Jaqueline Simon, Saskia Heerink en ik vonden in Jonas Johannes en Ingo ten Brinke nieuwe bandleden die op dezelfde golflengte als wij zaten. Naast een paar covers bestond onze setlist uit eigen werk. 
Er werd mij gevraagd om de boekingen voor mijn rekening te nemen, omdat ik goede connecties in het circuit had. 
Na drie maanden oefenen stond er een goede band en Saskia’s broer Bert Heerink bood spontaan aan om ook een paar nummers mee te zingen. 
Iedereen had er zin in en Bert had nummers uitgezocht, die goed bij hem pasten.

Zelf had ik gereld dat wij twee keer per week konden spelen in Achterhoek en Twente. Het waren allemaal leuke locaties om er te spelen. In Enschede stonden Adje vandenBerg, samen met Jos Zomer en de zanger van Whitesnake, David Coverdale, ons op te wachten. 
Ze kwamen voor Bert, die uitgerekend die dag ziek thuisgebleven was. 
Toch kregen wij complimenten van hen. 
Na ongeveer anderhalve maand spelen hadden een paar bandleden genoeg van de ‘’vele’’ optredens en stapten uit de groep. Ze hadden geen tijd meer voor hunzelf. 
Daarmee was het einde van de band een feit, want ik had na alle inspanningen voor optredens, posters etc. weinig zin om weer voor vervanging te zorgen, 
na Black to Red.

 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu