Nangoya - Willem Tiemens ( Wumme )

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Nangoya

Historie
NANGOYA. 

1974 – 1975.
Op een koude winteravond stond Daan Sahuleka bij mij op de stoep. Hij vroeg of ik zin had om in Nangoya te spelen. Van deze band had ik al gehoord dat het een superband was met o.a. Nippy Noya. Daan zei dat de band uit elkaar was en dat hij opnieuw wou beginnen met Sammy Noya en mij, aangevuld met andere muzikanten. Ik vertelde hem dat ik al jaren niks meer had gedaan, maar dat vond hij geen probleem.

Ik kende Jan Kolkman erg goed en hij was net begonnen met Bennie Jolink met de boeren rockgroep Normaal. Daarnaast wou hij ook wel bij Nangoya spelen en bracht Fredie Schorfhaar als toesenman mee. Onze installatie was voor die tijd perfect. Wij oefenden in Huppel, in het oude gymlokaal van school het Walien. De nummers en de arrangementen waren allemaal van Daan, die in de tussenliggende jaren was uitgegroeid tot een fenomeen. Er waren optredens in o.a. Assen, tijdens de TT, waar wij samen met Massada optraden. Manager van ons was Gerard de Vries uit Vorden, die geen alcohol of een stickie tolereerde. Dit botste direct met Jan Kolkman, die bij Normaal anders gewend was. Tijdens een optreden zei Jan tegen mij in de pauze ;’’ kom Willem, even een kratje bier halen’’. Toen Gerard dit zag, ging die uit zijn bol, maar Jan had er lak aan. Hij moest op een zeker ogenblik een keus tussen Normaal en Nangoya maken. Het werd Nangoya. Later speelde hij toch nog jaren lang voor Normaal. Ons repertoire was het best te omschrijven als symfonische jazzrock, met veel breaks en tempowisselingen, afgewisseld door ballads. 

Zelf moest ik door priveomstandigheden stoppen en mijn plaats werd door Anton Kolkman ingenomen, die later op te jonge leeftijd overleed. 
De groep steeg naar grote hoogten en Harry Kock tipte Rudy Bennett [zanger/producer]uit Den Haag, die diep onder de indruk was van zo’n band hier in’’The Middle Of Nowhere. Hij had echter al snel door dat Daan de grote initiator was en bood hem een platencontract aan. De crème de la crème van Nederlands musici [ ex Ekseption/Spin] werd om hem heen geformeerd en zijn eerste single’’You make my world so colourful’’ kwam uit. Een prachtige ballad, die de top van de hitparade zonder meer verdiend had. Helaas was de release voor Daan op een ongunstig moment, want het nieuws stond in het teken van de ‘’Molukse kapingen’’. 
 
 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu